Wie zijn wij en wat kunt u bij ons doen?

De doelstelling van de vereniging is recreatief met sport bezig zijn. Gymnastiek zorgt voor optimaal gebruik van spieren, soepel bewegen en balans in het leven. Inmiddels heeft de vereniging een grote verscheidenheid van sportaanbod:

Kleutergym, Gym/turnen,
Keep-fit dames/heren, Pilates, Yoga voor iedereen 

Turngroep 1 j/m: vanaf 3,5 jaar tot en met groep 3

Wanneer? zaterdag 09.30-10.30  uur onder leiding van Joke en Ai-Qing

Wat? Het stimuleert in hoge mate de motorische ontwikkeling. In een ongedwongen sfeer worden de kinderen uitgedaagd om hun mogelijkheden te verkennen en en zo het plezier te vergroten in het bewegen. Hierdoor wordt er een brede basis gelegd, waardoor er op latere leeftijd ook in allerlei andere sporten voordeel gehaald kan worden.

Tijdens de les kunnen de jongens en meisjes in de gymzaal naar hartenlust rennen, klimmen, klauteren, zwaaien, duikelen, rollen, springen, balanceren, spelen met ballen en ander klein materiaal en nog veel meer! Kortom een zeer gevarieerd bewegingsaanbod waarin alle grondvormen van bewegen aan bod komen. De kinderen worden vertrouwd gemaakt met de diverse spelmaterialen, maar ook met de diverse turntoestellen.

En waar peuters nog naast elkaar spelen, gaan kleuters langzamerhand meer met elkaar spelen. Dit wordt tijdens de les gestimuleerd door middel van kring-, bal- en tikspelletjes. In het samenspelen met leeftijdsgenoten leert de kleuter hoe rekening met elkaar kan worden gehouden en ook op zijn/haar beurt te wachten.

Er wordt gewerkt met de methode beweegdiploma van de KNGU. Uitleg zie onder.

Lijkt dit u wat voor uw kleuter? Laat hem of haar gewoon eens vrijblijvend meedoen op dit lesuur!

Top…

Turnen 2 j/m: onderbouw/middenbouw

Wanneer? zaterdag 09.30-10.30  uur onder leiding van Joke en Ai-Qing

Wat? Turnen stimuleert in hoge mate de motorische ontwikkeling. De jongens/meisjes worden tijdens dit uur uitgedaagd om hun fysieke mogelijkheden te verkennen om zo het plezier in het bewegen te vergroten. Hierdoor wordt er een ook een goede sportbasis gelegd, waardoor er ook in allerlei andere sporten voordeel gehaald kan worden.

Tijdens de les komen de volgende onderdelen volop aan bod: klimmen, klauteren, zwaaien, duikelen, rollen, springen en balanceren op en over de toestellen! Kortom een zeer gevarieerd bewegingsaanbod waarin alle grondvormen van het turnen aan bod komen. De kinderen worden vertrouwd gemaakt met de diverse basisturntoestellen, maar daarnaast hebben we de beschikking over een zgn. Tumblingbaan(= soort opblaaskussen) waarop spectaculaire sprongen gemaakt kunnen worden en is er ook ruimte  in de les voor bv. freerunnen en bewegen op muziek.

Top…

Keep-fit/Pilatus dames/heren:

Wanneer? Maandagavond 19.45 – 21.15 uur onder leiding van Maria of Ilona.

Wat? Bij de les keep fit beginnen we met een aantal rondjes warm lopen. Daarna ongeveer 25 minuten steppen op muziek, waarbij er altijd een aantal mensen stiekem meezingen. Om het steppen af en toe te verzwaren, gebruiken we gewichtjes om de armen en of benen. Na de steps hebben we ongeveer een 20 minuten de tijd voor grondoefeningen. Buikspieren, benen, rug, we proberen niets te vergeten. Als afsluiting altijd even rekken en strekken en moe maar voldaan weer naar huis.

Top…

Pilates:

Wanneer? Dinsdagochtend van 09.00-10.00, onder leiding van Maria,

                  Tweede groep 55 + Dinsdagochtend van 10.15-11.15, onder leiding van Maria

 

 

Wat? Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates, die vanwege zijn slechte gezondheid zelf een bewegingsvorm heeft ontwikkeld waarbij hij zich goed voelde. Deze manier van bewegen is vooral de laatste jaren populair geworden. Je zou het kunnen omschrijven als een mix van yoga, tai chi en spierversterkende grondoefeningen. Waarbij vooral de gordel rondom je buikspieren en onderrug spieren verstevigd wordt en de wervelkolom versoepeld. Hierdoor verbeterd je houding en zul je beter met eventuele rugklachten om kunnen gaan. Tevens worden alle spieren van het lichaam in beweging gezet waardoor de vetverbranding op gang wordt gezet. Je ademhaling zal verbeteren. De oefeningen zullen in een rustig tempo op rustgevende muziek worden uitgevoerd.

Top…

Ontspannende yoga voor iedereen 

Wanneer? iedere donderdag: 19.45 – 21.00 uur onder leiding van Yasmine
Waar?
gymzaal aan de Pampusstraat

De belangrijkste voordelen van yoga:

 1. Betere nachtrust
  De overgang van dag naar nacht kan door wat lichte oefeningen geleidelijker gaan, waardoor je makkelijker kunt gaan slapen.
 2. Meer energie
  Yoga zorgt voor een complete detox. Tijdens de yogales worden verschillende organen gestimuleerd, dit zorgt voor een optimale bloedtoevoer. Je lichaam kan daardoor snel en effectief afvalstoffen afvoeren. Dit vertraagt het verouderingsproces en geeft meer energie.
 3. Meer kracht en soepelheid
  Bij de oefeningen wordt iedere spier en gewricht in het lichaam gebruikt. Hierdoor neemt de lichamelijke kracht én de soepelheid toe.
 4. Lagere bloeddruk
  Als je last hebt van een hoge bloeddruk kan yoga helpen om deze te verlagen met behulp van de eindontspanning aan het eind van de les.
 5. Betere ademhaling
  Bij yoga is het erg belangrijk om in alle houdingen rustig te blijven ademhalen. Zo leer je ook in het dagelijks leven rustiger te ademen.
 6. Minder stress
  Yoga is een fijne manier om te ontspannen en je te onttrekken aan dagelijkse beslommeringen. Stress wordt minder door yoga.