ie zijn wij en wat kunt u bij ons doen?

De doelstelling van de vereniging is recreatief met sport bezig zijn. Gymnastiek zorgt voor optimaal gebruik van spieren, soepel bewegen en balans in het leven. Dit seizoen worden alleen nog de Keep fit en Pilates lessen aangeboden. 


Keep-fit dames/heren, Pilates

 

Keep-fit/Pilatus dames/heren:

Wanneer? Maandagavond 19.45 – 21.15 uur onder leiding van Maria of Ilona.

Wat? Bij de les keep fit beginnen we met een aantal rondjes warm lopen. Daarna ongeveer 25 minuten steppen op muziek, waarbij er altijd een aantal mensen stiekem meezingen. Om het steppen af en toe te verzwaren, gebruiken we gewichtjes om de armen en of benen. Na de steps hebben we ongeveer een 20 minuten de tijd voor grondoefeningen. Buikspieren, benen, rug, we proberen niets te vergeten. Als afsluiting altijd even rekken en strekken en moe maar voldaan weer naar huis.

Pilates:

Wanneer? Dinsdagochtend van 09.00-10.00, onder leiding van Maria,

                  Tweede groep 55 + Dinsdagochtend van 10.15-11.15, onder leiding van Maria

Wat? Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates, die vanwege zijn slechte gezondheid zelf een bewegingsvorm heeft ontwikkeld waarbij hij zich goed voelde. Deze manier van bewegen is vooral de laatste jaren populair geworden. Je zou het kunnen omschrijven als een mix van yoga, tai chi en spierversterkende grondoefeningen. Waarbij vooral de gordel rondom je buikspieren en onderrug spieren verstevigd wordt en de wervelkolom versoepeld. Hierdoor verbetert je houding en kan je beter met eventuele rugklachten om kunnen gaan. Tevens worden alle spieren van het lichaam in beweging gezet waardoor de vetverbranding op gang wordt gezet. Je ademhaling zal verbeteren. De oefeningen zullen in een rustig tempo op rustgevende muziek worden uitgevoerd.